Pagina 1 van 1

inspanningsastma

Geplaatst: Di 27 Mar 2012, 19:02
door Gianni Steels
zijn er mensen die ook last hebben van inspanningsastma tijdens het lopen of crossen en hiervoor een oplossing hebben ? bv medicatie die goed helpt ofzo ?

bedankt alvast

Re: inspanningsastma

Geplaatst: Za 07 Apr 2012, 19:52
door Kristof Wuyts
Zeker arts raadplegen want medicatie is niet zomaar te verkrijgen. Duovent is een korte termijn oplossing die werkt.

Re: inspanningsastma

Geplaatst: Wo 02 Mei 2012, 20:31
door Luka Pera
ik heb zelf heel zware astma, best langs een longspecialist gaan voor opvolging van bepaalde medicatie.. voor een aanval pak ik gewoon ventoline100, maar moet 2x/dag inuvair in nemen, deze is nog tamelijk nieuw op de markt ,maar bevat enkele producten van op de dopinglijst! ik heb hiervoor een attest van topsport vlaanderen moeten aanvragen.. voor de rest, blijven doorbijten, wat iemand op een uur kan doen voor zijn fysiek zal je minstens het dubbele voor moeten doen, in mijn geval toch.. :?
khoop daje hier wat aan hebt.. :P
cheers!

Re: inspanningsastma

Geplaatst: Do 10 Mei 2012, 21:48
door Gianni Steels
ja bedankt alvast voor de reacties

Re: inspanningsastma

Geplaatst: Ma 09 Jul 2012, 21:10
door Peter Erkens
zeker naar de dok gaan. Heb er zelf ook last van. Voor het rijden ventolin 100 helpt perfect maar dit is voro iedereen anders

Re: inspanningsastma

Geplaatst: Wo 30 Jan 2013, 16:31
door Jan Denuwelaere
Ventolin staat wel op de dopinglijst ;-). 't is maar dajt weet...

Re: inspanningsastma

Geplaatst: Ma 25 Feb 2013, 12:03
door Lorenz Van Roeyen
De volgende tips kunnen problemen echter helpen beperken of zelfs voorkomen
• Beperk de intensiteit van je sportactiviteit. “Rustig kunnen blijven praten zonder buiten adem te raken”, dàt is het tempo waaraan je best oefent. Meer is trouwens niet nodig om je conditie te verbeteren.
• Best zijn sporten die een lage adembehoefte vereisen en die in warme en vochtige omstandigheden worden beoefend. Sporten die een hoge adembehoefte vergen en/of die in koude en droge omstandigheden worden beoefend, zijn minder gunstig.
• Adem zoveel mogelijk door de neus. De lucht wordt daarbij voorverwarmd, bevochting en van het meeste stof gezuiverd. Soms helpt bv. een sjaal voor de neus en mond bij koud weer om een aanval te voorkomen.
• Zorg vooral voor een langzame en goede opwarming. Het kan zelfs een aanval helpen voorkomen. Zorg ook voor een langzame afkoeling om een laattijdige reactie na de inspanning te vermijden.
• In geval van competitiesport kan het interessant zijn om gebruik te maken van de zg. refractaire periode: ongeveer de helft van de mensen met inspanningsastma blijven namelijk gedurende 2 tot 3 uren klachtenvrij na een eerste aanval. Een lange opwarming, afgewisseld met korte intensieve inspanningen om een aanval uit te lokken, wordt dan gevolgd door de eigenlijke competitieve inspanning. Het is best om deze techniek onder medische begeleiding aan te leren.
• Turnleraren moeten aandacht besteden aan kinderen met inspanningsastma en hen eventueel aangepaste oefeningen laten doen.

Gevonden op: gezondheid.Be

Ikzelf heb er ook soms last van, probeer dan rustig rond te lopen en mooi in en uit te ademen. Naargelang ik meer sport heb ik er minder last van. Bij warmer weer komt het sneller op. (Mijn persoonlijke ondervindingen, ik stoor me er eigenlijk weinig aan)